By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
All Plugin Blog Posts

Hvad er elektrolytter og hvor meget er anbefalet efter saunagus?

January 5, 2024
-
62 seconds

Hvad er elektrolytter?

Elektrolytter er mineraler eller salte i kroppen, der bliver ioniseret i væsker og har evnen til at lede elektricitet. Disse mineraler som inkluderer natrium, kalium, calcium, magnesium, klorid og fosfat, findes i kroppens væsker og hjælper med at opretholde en sund balance af væske inde i cellerne og i kroppen som helhed som er afgørende for dit fysiske velvære og evne til at yde. 

Gennem kost og drikke indtager vi disse elektrolytter, og kroppen regulerer deres niveauer ved at justere udskillelsen gennem urinen, sved og andre processer. Ved intens fysisk aktivitet eller Saunagus kan det føre til ubalance og kræve supplerende indtag af elektrolytter enten gennem kosten eller som kosttilskud.

Hvor mange elektrolytter skal jeg indtage efter Saunagus?

Efter en saunagus er det vigtigt at genopfylde elektrolytter, da du kan have mistet væske og mineraler gennem sveden. Antallet af elektrolytter, du skal indtage, kan variere afhængigt af faktorer som varigheden af saunagusen, din kropsvægt, og hvor meget væske du har mistet.

Som udgangspunkt, anbefaler vi I Plugin at du drikker en halv liter vand med en elektrolyt tablet, som du kan købe på mange webshops, sportsbutikker og på apoteket. Vi er personligt mest fan af High5 Zero tabs som vi stiller til rådighed i Plugin Zonen. 

Det anbefales også at lytte til din krops signaler og drikke vand, når du føler dig tørstig. Hvis du har spørgsmål eller vil være helt på den sikre side, anbefaler vi at kontakte en ernæringsekspert som evt. kan lave blødprøver for mere præcis vejledning, der passer til dine individuelle behov.

Hjalte Emilio Wieth
CEO & Facilitator

Discover more blog posts

Discover inner peace and elevate your potential with the Plugin Blog.