By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
All Plugin Blog Posts

Wim Hof metoden: Sådan gør du

January 9, 2024
-
143 seconds

Hvad er Wim Hof metoden? 

Wim Hof metoden er et værktøj til at blive sundere, stærkere og mere bevidst om sin krop. Denne, lidt nyere tilføjelse til sundhed og wellness-verdenen vinder hastigt popularitet blandt alle der vil optimere deres livsstil. Metoden tager udgangspunkt i en række fysiologiske karakteristika, som Wim Hof har demonstreret både i sit personlige liv og under videnskabelige studier. Hans særlige færdigheder er baseret på den tankegang, at han er i stand til at styre dele af sit autonome nervesystem (ANS) – et system, som normalt anses for at være uden for viljens kontrol og styrer funktioner som respiration, fordøjelse og kropstemperatur.

Wim Hof siger: “The Wim Hof Method can be defined by its simple, easy-to-apply approach and its strong scientific foundation. It’s a practical way to become happier, healthier, and stronger”.

Hvem er Wim Hof? 

Wim Hof, kendt som 'Ismanden', er en ekstremsportsudøver fra Holland, der har opnået berømmelse gennem en række imponerende præstationer i ekstrem kulde. Hans bedrifter inkluderer blandt andet bestigningen af Mount Kilimanjaro iført kun shorts og gennemførelsen af et halvmaraton barfodet nord for den arktiske cirkel. Wim Hof har anvendt den bidende kolde som sin vejleder og gennem intensiv træning udviklet evnen til at styre sin vejrtrækning, hjerterytme og blodcirkulation. Du kan læse mere om hvordan i næste afsnit. 

Guide: Sådan udfører du Win Hof metoden

Wim Hof metoden består af 3 grundlæggende søjler: Vejrtrækning, kuldetræning og mindset. Se hvordan man implementerer dem i sin hverdag nedenstående. 

Vejrtrækningsøvelser

Den første grundsøjle i Wim Hof Metoden er vejrtrækning. Vi trækker vejret hele tiden, men vi er for det meste uvidende om det enorme potentiale det har: mere energi, reducerede stressniveauer og en forstærket immunreaktion. Dette er også bakket op af Dr. Andrew Huberman, Professor of Neurobiology, Stanford som siger: “Ved at kontrollere vores vejrtrækning, kan vi regulere vores følelser, forbedre vores fokus og øge vores modstandskraft over for stress.”

Step 1: Sørg for at sidde eller ligge behageligt. Bær løst tøj for at tillade din mave at bevæge sig ubesværet.

Step 2: Med lukkede øjne, gør dit sind roligt. Træk vejret ind dybt, enten gennem næsen eller munden, og pres din mave udad 30 gange. Når dine lunger er fyldt, lad da vejret falde naturligt ud gennem munden.

Step 3: Hold vejret efter dit sidste åndedrag, indtil du mærker et naturligt behov for at indånde igen.

Step 4: Indånd dybt én gang til, lad din mave udvide sig helt. Hold dette åndedrag i 15 sekunder, før du slapper af og ånder ud. Dette afslutter en enkelt cyklus.

Se videoen med Wim hofs “guided breathing Bubble”.

Kuldetræning (isbad) 

Den anden grundpille i Wim Hof Metoden er kulde. I de senere år har introduktionen af kuldeterapi opnået stor popularitet, fordi det er forbundet med adskillige sundhedsmæssige fordele, såsom forøget stofskifte, reducering af inflammation, hævelse og ømme muskler.

Prøv derhjemme først: Begynd med et varmt brusebad om morgenen, og afslut herefter med en kold skyller. Forøg gradvist tiden, indtil du kan blive i det kolde vand i op til to minutter. Det er vigtigt, at du holder roen, og får styr på din vejrtrækning. Når du er i vandet, koncentrer dig om at slappe af og trække vejret helt roligt. Efter kort tid vil din krop tilpasse sig til kulden og man kan opleve nogle af de fordele det bringer med sig. 

Mindset

Gør det til en livsstil, at udvikle din viljestyrke, selvkontrol og engagement. Mange er bange for smerte og udfordringer, men det kan være lige præcis det, der gør en til en stærkere person. Wim Hof metoden kan give dig mange af disse karakterer gennem bedre koncentration, mindskelse af stress og forøget selvindsigt. Et stærkt mindset giver dig de rette værktøjer til at tage succesfulde beslutninger i din dagligdag. Bliv en bedre version af dig selv. Dette kan du læse mere om i sidste afsnit, hvor vi snakker om vores besøg hos Wim Hof og hans team. 

5 sundhedsmæssige fordele ved Wim Hof metoden: 

1. Forøget stofskifte

2. Mindskning af inflammation 

3. Forebyggelse af kardiovaskulære sygdomme 

4. Stress reduktion 

5. Forøget energiniveau 

Vi har besøgt Win Hof personligt og implementeret hans tilgang i vores saunagus 

Det er vigtigt for os i the Plugin Community,, at gøre det sjovt og enkelt at integrere sunde, sociale og opløftende vaner som åndedrætsøvelser, Saunagus, kuldeeksponering og bevægelse i vores hverdag. Dette er vi kun blevet bekræftiget i efter vores besøg hos Wim Hof og hans fantastiske team. Vil du læse mere om vores besøg kan du klikke her.

Hjalte Emilio Wieth
CEO & Facilitator

Discover more blog posts

Discover inner peace and elevate your potential with the Plugin Blog.