By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
All Plugin Blog Posts

Hvor meget vand skal man drikke inden saunagus?

January 7, 2024
-
100 seconds

Det er vigtigt at være velhydreret, når man går i sauna, da man sveder meget og kan dehydrere hurtigt. Når du er hydreret, er vandbalancen i din krop i en tilstand, hvor den kan fungere optimalt.

Normalt kan kroppen absorbere vand med en hastighed på omkring 0,5 til 1 liter pr. time. Dette betyder, at hvis du drikker mere end dette indenfor en time, kan det overskudte vand muligvis ikke optages og resulterer blot i flere toiletbesøg. 

Generelt anbefaler vi derfor at drikke omkring 0,5 til 1 liter inden i to timer op til en saunagus. Dette varierer afhængigt af personens kropsvægt, aktivitetsniveau og hvor meget de normalt sveder. Vigtigt af alt anbefaler vi I Plugin at man indtager elektrolytter som du kan købe på apoteker eller i nettet 

Hvad vil det sige at være hydreret?

Når du er hydreret, er vandbalancen i din krop i en tilstand, hvor den kan fungere optimalt. At være hydreret betyder, at din krop har tilstrækkeligt med vand til at opretholde normale kropsfunktioner og sundhed. Udover at drikke vand kan du også blive hydreret igennem dine fødevarer såsom frugt, grøntsager, suppe og andre vandholdige retter og fødevarer. 

Hvornår ved jeg, at jeg har drukket nok vand og er velhydreret?

Nogle tegn på at have drukket nok vand og er velhydreret inkluderer:

En følelse af generel velvære uden symptomer på dehydrering som tørhed i munden, hovedpine, svimmelhed eller træthed.

En normal og klar urin farve.

Normalt væskeindtag uden overdreven tørst.

At opretholde en passende hydrering indebærer normalt ikke kun at drikke vand, men også at tage hensyn til din kost, da mange fødevarer indeholder vand og kan bidrage til din samlede hydrering. 

En meget vigtig detalje ift. intens brug af sauna, som eksempelvis saunagus, er at man under en saunagus ikke kun mister væske men også betydelige mængder af elektrolytter. Elektrolytter spiller en vigtig rolle i kroppen ved at regulere flere vitale processer. Disse mineraler, som inkluderer natrium, kalium, calcium, magnesium, klorid og fosfat, findes i kroppens væsker og hjælper med at opretholde en sund balance af væske inde i cellerne og i kroppen som helhed.

Du kan læse mere her om hvad elektrolytter er godt for og hvor meget du skal indtage efter saunagus i dette blog post.

Hjalte Emilio Wieth
CEO & Facilitator

Discover more blog posts

Discover inner peace and elevate your potential with the Plugin Blog.